MCT, Spirulina, Agisko

Spirulina er rig på næringsstoffer, hvoraf nogle ikke findes i den gennemsnitlige daglige vitamin.

 

Ifølge FDA indeholder Spirulina betydelige mængder calcium, niacin, kalium, magnesium, B-vitaminer og jern.

 

Det har også essentielle aminosyrer (forbindelser der er byggestenene af proteiner). Feb 6, 2018

Hvad er MCT og hvad er fordelene for udholdenhedsatleter?

 

MCT (Medium-Chain Triglycerides) leverer ca. 10% færre kalorier end LCT (Long-Chain Triglycerides) – 8,3 kcal/gr i forhold til 9 kcal/gr for LCT.

 

Men dette er blot én af flere unikke fordele ved MCT. En endnu vigtigere faktor er, at den reducerede kæde-længde (chain length) betyder at MTC bliver hurtigere optaget i kroppen, og dermed hurtigere fordøjet (dvs. brugt som brændstof).

 

Resultatet af denne fremskyndede stofskifteproces er, at i stedet for at blive lagret som fedt, så bliver kalorierne i MTC hurtigt konverteret til brændstof, der kan bruges med øjeblikkelig effekt af muskler og organer.

 

MTC forøger energi niveauet og forstærker udholdenhed ved højintensive aktiviteter. Samtidig fungerer det som en alternativ energikilde for atleter der bruger en diæt præget af lav kulhydrat, højt protein.

Hvorfor bruge MCT?

 

I modsætning til LCT kræver MCT ikke at der er en tilstedeværelse af stoffet carnitin for at blive transporteret til mitokondrierne. Dette resulterer i at MCT hurtigt bliver transporteret til cellerne og har evnen til at kunne hjælpe med at producere en alternativ energi – den holder tilbage på sukkeret og giver udholdenheden et boost.

 

I 2009 sammenlignede man i et studie effekten af MCT og LCT på atleter, der trænede over en 2-ugers periode. Gruppen der indtog MCT forbedrede deres tid-indtil-udmattelse med op til 80% af deres VO2 max. Mælkesyrekoncentration og RPE (rate of perceived effort) var også lavere i MCT gruppen. MCT gruppen forbrændte også fedt mere effektivt idet sukkeret blev tilbageholdt.

 

Man har ved studier vist at indtagelsen af LCT før træning kan være ødelæggende for sportspræstationen. Derimod er MCT langt nemmere for kroppen at optage, og kan ydermere give væsentlige fordele ift. helbred og præstation. MCT er et sundt alternativ til mættede fedtsyrer og har potentiale til at forbedre mavebakterier og helbredet generelt. Noget tyder på at MCT også gør atleter slankere ved at nedbryde lagret fedt.

Hvorfor bruge Spirulina under og efter træning?

 

Spirulina har et lavt kalorieindhold, men er proppet med sunde og naturlige næringsstoffer, og derfor giver det ekstra energi til sportsudøvere. Det forøger ydermere udholdenhed, hurtighed samt mental styrke.

 

Spirulina forebygger sult, reducerer blodtryk og træthed. Det er et alkalisk stof, som mere effektivt regulerer den indre PH værdi hos sportsudøvere, hvilket giver større udholdenhed. Spirulina er også rig på naturligt jern. Dette løser problemer med jernmangel, som ofte er resultatet af intensiv træning, der giver trætte muskler og udmattelse.

 

Spirulina går ind og støtter kroppens evne til at lagre glykogen og omsætter fedt til energi mere effektivt. Det reducerer også oxidativ stress og øger niveauet af antioxidanter efter træning.

Hvad skal Agisko produkter gøre for dig?

 

Energigelen indeholder naturlige MCT (Middle Chain Triglycerider – mellemlange triglycerider) som bevirker øjeblikkelig optagelse i blodet. MCT fedtsyrer har en langsom forbrænding hvilket garanterer en langvarende energikilde. Dette er især praktisk i udholdenhedssport da man i større omfang undgår forhøjet mælkesyre i musklerne, og dermed kramper, som i sidste ende får kroppen til at ”ramme muren.” Agisko energi er med til at reducere muskelsmerter og –kramper, svimmelhed og mavesmerter.

 

Energidrikken passerer hurtigt fra mave ud i blodet, og med de tilføjede mineraler bevarer drikken en balance af de vigtige salte, sodium og potassium for at undgå muskelkramper. Det naturlige guavasukker, der er brugt i Agisko, er ikke for energiens skyld. Hvis en energidrik indeholder mere end 6% sukker vil det forhindre optagelsen af vand gennem mavehinden. Agisko energidrikken forebygger derved at sportsudøveren føler sig oppustet. Følelsen af tørst indikerer påbegyndelsen af dehydrering.

 

Energibaren indeholder mere end 60% protein i form af spirulina. Spirulina er et naturligt næringsstof som kroppen kan genkende og hurtigt optager. Baren øger energi, udholdenhed, hurtighed, fjerner toksiner, afbalancerer blodsukkeret og genopbygger immunforsvaret, som ofte er nede efter hård træning eller konkurrence.